Preskoči na vsebino

Šport v občini Šempeter - Vrtojba

Območje občine nudi precej naravnih možnosti za rekreacijo, hkrati pa se v njeni neposredni bližini nahajajo številni športni in drugi objekti, ki vam bodo omogočili aktivne počitnice. Tako se lahko odločite za kolesarjenje, jadralno padalstvo, bungee jumping, kajak, kanu, rafting, igro golfa, pohodništvo, bowling, ribiški in lovski turizem, ipd.


Zunanje športne in rekreacijske površine ter naprave na območju občine Šempeter-Vrtojba:

    • telovadnica, rokometno in košarkarsko igrišče ob osnovni šoli v Šempetru pri Gorici, večnamensko igrišče v ob podružnični osnovni šoli v Vrtojbi; ti objekti služijo v času pouka potrebam šole in obšolskih dejavnosti, v preostalem času pa so večinoma na voljo društvom ali občanom,

 

Razgledni točki


Zelo markantni sta razgledni točki in sicer Markov hrib (227 n.v.) nad Šempetrom, kjer je tudi prijetna restavracija Mark, ter grič Sv. Ot, ki se z lepo razgledno ploščadjo dviga nad gozdnatim območjem Vrtojbensko-biljenskih gričev. Na tem območju je speljana tudi zanimiva krožna pot.

Krožna pot


1. Izhodišče s počivališčem in informativno tablo trim steze

2. Gozdna učna pot sv. Ot

3. Spomenik goriški fronti na vrhu sv. Ota s počivališčem

4. Vojaško pokopališče iz 1. sv. vojne

5. Obsežni vinogradi (250 ha) s številnimi potmi za gorsko kolesarjenje

6. Razgledna točka med vinogradi

7. Nemški zaklonik iz 2. sv. vojne

8. Trim steza

9. Obcestni zid iz nagrobnikov iz 1. sv. vojne

Plezalna stena

V grobem je razdeljena na 4 težavnostne stopnje (plata, previs, balkon, trebuh). Primerna je tako za začetnike kot tudi za boljše plezalce. Maksimalna višina plezanja je 8 metrov. Na voljo je 1.000 m2 plezalne površine in več kot 8.000 oprimkov vseh vrst in oblik. Za varno plezanje pa je nameščenih 60 sidrišč. 

Plezanje je omogočeno čez celo od ponedeljka do petka od 17.30 do 21.30. Vstopnina 2 EUR. Za mlajše od 16. let je plezanje brezplačno.

 

Karting dirkališče


Lokacija
Mednarodni mejni prehod Vrtojba
GPS: E13.622935, N45.918355
Skica proge

Kontakt:
GSM: 041 38 60 86 Tomaž
GSM: 040 36 40 93 Vasja

E: info @ drustvo-gas.si

Kartodrom GAS Vrtejba se nahaja v Vrtojbi, tik ob meji z Italijo na nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba. Pista je bila postavljena leta 2007, kasneje pa je bila dopolnjena in nadgrajena tako, da danes izpolnjuje medarodne pogoje B kategorije za karting, pogoje AŠ-2005 za PRK, pogoje AMZS-Šport za tekmovanja minimoto, skuter … Dolžina proge je 800 m, širina 10 m in je sestavljena iz skupno 9 zavojev, 5 desnih in 4 levi.

Poleg pokalnih in mednarodnih dirk ter raznovrstnih prireditev, je za vse adrenalinske navdušence mogoča tudi izposoja kartov. Na voljo je več vrst kartov, tudi šibkejši kart za najmlajše. Vsi imajo visoko stopnjo zaščite, kar omogoče varno in zabavno vožnjo. 

Treningi: vsako soboto od 13.00 do 18.00. V primeru dežja zaprto.
Več informacij tukaj.