Preskoči na vsebino

LAS V OBJEMU SONCA - PROJEKT EKSRP:

Rekreacija na prostem v občinah Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba

V Občini Šempeter-Vrtojba smo v okviru projekta EKSRP vzpostavili virtualno telovadnico na prostem, v Občini Miren Kostanjevica in v Občini Renče-Vogrsko pa sta bili postavljeni dve telovadnici na prostem.

V ta namen je bila izdelana mobilna aplikacija TREKI s tremi evidentiranimi potmi v okolici telovadnic oziroma trim steze v Občini Šempeter-Vrtojba in vzpostavljena informacijska točka v obliki e-zaslona na lokaciji KŠTM Šempeter-Vrtojba v Vrtojbi.

Aplikacija TREKI nudi vadbo v naravi z virtualnim trenerjem, ki Vas vodi in usmerja na celotni progi.

ZASLONSKE SLIKE TREKI MOBILNE APLIKACIJE

google-play-icon

Poiščite Treki aplikacijo na Google Play.

TREKI GLAVNI MENU

Ob zagonu Treki aplikacije se pojavi glavni menu s štirimi gumbi. V kolikor še nimate izpolnjenih nastavitev se ob prvi uporabi samodejno odprejo NASTAVITVE.

 

 

NASTAVITVE

Aplikacije ne zbira osebnih podatkov ampak gre le za splošne podatke, ki služijo za evalvacijo projekta. V sklopu tega je ob prvi uporabi potrebno izpolni kratko anketo.

 

TREKI STEZE

S klikom na gumb z imenom občine se odpre Treki steza, ki se v tej občini nahaja. Za podroben prikaz steze kliknite na ločen desni gumb, zraven gumba z imenom občine.

 

TREKI AVATAR

Za pravilno delovanje aplikacije mora vaš telefon imeti vključen GPS. Ko ste v območju točke za vadbo se pojavi gumb "Prični z vajo" oz. se vklopi zvočno opozorilo.

 

VIRTUALNI TRENER

S klikom na gumb "Prični z vadbo" se pojavi virtualni trener, ki vam odredi vadbo. Na voljo imate 30 sekund, da opravite vajo. Po uspešno opravljeni vaji se vam obarva osvojena točka.

 

RAZŠIRJEN OPIS VADBE

Ikona na desni strani, zraven števila ponovitev vam odpre natančen opis vaje, ki jo morate na tej točki opraviti. V primeru da z vajo zaključite prehitro se vam točka ne obarva.

 

TREKI DOSEŽKI

Ločimo dosežke posameznika in skupine. Glede na težavnost vadbe se dosežki obarvajo v bronasto, srebrno in zlato medaljo oz. pokal za opravljene vadbe na vseh trasah.

 

POŠILJANJE DOSEŽKOV

S klikom na medaljo ali pokal se pojavi vnosno polje za vpis e-naslova, kamor si sami pošljete osvojeno priznanje ali pokal. Tako boste prejeli Treki priznanje ali diplomo.

 

TREKI je informativno – motivacijsko mobilno orodje, ki uporabnike vzpodbuja k temu, da se čim večkrat odpravijo v okolico in spoznavajo kraj še nekoliko drugače. Ker se ob vsakem obisku proge ponuja različen nabor vaj, rekreacija na prostem ne postane dolgočasna ali enolična. Treki ponuja možnost zbiranja priznanj in tako motivira uporabnike k čim pogostejšim obiskom trase. V Občini Šempeter-Vrtojba je virtualna telovadnica speljana po lokalnih poteh, kjer vas s pomočjo aplikacije telefon vodi po trasi, ki pa se začne in konča v Mladinskem centru KŠTM Šempeter-Vrtojba, kjer je za ta namen tudi postavljen zaslon na dotik, ki Vas vodi skozi celotno traso virtualne telovadnice na prostem.

TREKI TRASA V OBČINI ŠEMPETER - VRTOJBA

Trasa Vrtojba

ZAČETEK IN CILJ VIRTUALNE PROGE V OBČINI ŠEMPETER-VRTOJBA JE PRED MLADISNKIM CENTRROM V VRTOJBI

O projektu: Projekt je zasnovan z vizijo mladim, ki imajo trenutno na območju občin, vključenih v projekt, omejene možnosti zbiranja, ponuditi zdrave alternative, s katerimi se hkrati naslavlja njihov odnos do okolja in jim daje možnost druženja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, starejšim pa omogočiti, da so aktivni v skladu s svojimi zmožnostmi in jim dati priložnost za vključitev v dogajanje oziroma stični prostor za druženje z mladimi. 

Glavni cilj: Vzpostaviti prostor za gibanje in druženje, razviti motivacijsko orodje, spodbuditi k aktivnem preživljanju prostega časa, ponuditi finančno nezahtevno, a zabavno, prijetno in koristno druženje ter spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje.  

Partnerji:

  • Vodilni partner: Občina Renče – Vogrsko
  • Občina Miren­-Kostanjevica
  • Cobit d.o.o.
  • KŠTM – Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Šempeter - Vrtojba
  • Društvo Mladih Renče Vogrsko
  • MM Dogodki, organizacija dogodkov – Jernej Medvešček s.p.
  • Zavod Con SENSE Vljudno vabljeni v telovadnico na prostem.

 

las